Dr. Ștefan Anca

Dr. Ștefan Anca

DDS, Medic specialist chirurgie dento-alveolară

Am absolvit Facultatea de  Stomatologie din cadrul UMF Cluj Napoca în anul 2000, iar în anul 2005 am devenit medic specialist chirurgie dentară (dento-alveolară) după 3 ani de rezidențiat.

În perioada de până la finalizarea rezidențiatului am practicat stomatologia generală, efectuând singur toate manoperele ce se efectuează în cabinetul stomatologic, cu excepția celor de ortodonție.

Chiar și după ce am devenit medic specialist în chirurgie dentară am continuat activitatea de stomatologie generală, mergând la cursuri de specializare și citind cărți ale autorilor renumiți pe plan mondial în ce privește endodonția, protetica, parodontologia, ocluzologia ceea ce m-a ajutat în formarea unei imagini de ansamblu și abordarea multidisciplinară complexă și completă a cazurilor, la un nivel de calitate tinzând spre cel mai înalt posibil.

Bineînțeles, am continuat să aprofundez și chirurgia dentară, focusul fiind pe cursuri de implantologie și parodontologie (periodontologie). Printre cei a căror cursuri le-am urmat sunt: Prof. A. Castelluci, Prof. P. Mattout, Prof. F. Louise, Prof. M. Steigman, Prof. G. Zuchelli, Prof. Serge Dibart, Prof. Richard Miron, dr. Ricardo Kern, dr. Delia Tuttle.

Fiind un adept al specializării pentru a putea crește calitatea serviciilor oferite am început să colaborez cu colegii specializați în tratamente endodontice (din 2010), la început pentru cazurile mai dificile, mai apoi și cazurile ușoare medii. Din 2013 am participat la fondarea clinicii Globaldent din Cluj Napoca, pentru a ușura colaborarea cu colegii din alte specialități stomatologice și pentru a-mi elibera timpul aprofundării chirurgiei dentare.

Astfel din 2016 pot spune că activitatea principală este chirurgia dentară – implantologie si parodontologie – împreună cu protetica dentară, mai ales cea pe implante.

Abordarea holistică a pacientului este foarte importantă pentru mine, de aceea am investit în pregatirea în acest domeniu participând la cursuri interdisciplinare centrate pe ocluzologie, cu protocoale de colaborare între protetician, ortodont, parodontolog, implantolog – Dr. Raj Ahlowalia (The Pankey Institute, Spear Institute), Dr. Domingo Martin (FACE Education). Astfel reușesc să ofer tratamente nu doar estetice, ci și funcționale și fiabile ca durata în timp, orientate către nevoile pacienților.

Cuvântul cel mai mult repetat în ultimii ani este “minim invaziv”, iar eu implementez în ultimii 3 ani tehnici care să obțină maximum de rezultate cu intervenții minimale atât cât este posibil în cazul respectiv, producând minimum disconfort pacientului.

 

Sunt foarte pasionat de ceea ce fac, iar pe prim plan pun interesul pacienților și fiabilitatea – durata în timp – a tratamentelor.

2000

Absolvent al Facultății de Stomatologie

În cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca
2004

Cabinet stomatologic privat Dr.Ștefan Anca

2004

Curs de Implantologie Bicon Prof.Dr Teofil Lung

2005

DIGA-Sistemul de izolare cu folie Elastică a câmpului operator în stomatologie Dr. Constantin Cazacu

2005

Medic Specialist chirurgie dento-alveolară

2008

Endodonție non-chirurgicală si chirurgicală Dr. Arnaldo Castellucci

2008

Formation et Perfectionnement en parodontologie et implantologie II Dr. Paul Mattout

2009

Formation et Perfectionnement en parodontologie et implantologie III Dr. Paul Mattout

2011

Regenerare parodontala țesuturi moi și osoase Prof.Dr. Francis Louise

3 module 2011-2013
2013

Tehnici de incizie, lambou și sutură în implantologia modernă Prof.Dr.Marius Steigmann

2014

Oral tissues recontruction and implant supported restoration DDS,MS Sascha A. Jovanovic

2015

Mucogingival estetic surgery in natural dentition Prof. Dr Giovanni Zucchelli

2016

Mucogingival estetic surgery on implants dentition Prof. Dr Giovanni Zucchelli

2016

Congresul ImplantoDays

Strada Jozsef Attila 19

Cluj Napoca

Telefon

+40723571447

Program

L-V în funcție de programări

Programări

dr.stefan.anca @gmail.com